#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / anual / fred /

BOMBES DE PATATA

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 patata mitjana

 0.5 ceba

 1 xampinyó gros

 0.5 tomàquet

 Salsa Tabasco

 Pimentó de la Vera

 4 cullerades de pa ratllat

 1 ou batut

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Posem les patates a bullir en abundant aigua salada. Quan siguin ben cuites les retirem, i les pelem i aixafem amb una forquilla o un passapuré. Hi afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho salem. Reservem. Piquem la ceba ben petita i la coem amb una mica d’oli en una paella. Quan comenci a ser transparent hi posem els xampinyons, també tallats ben petits. Ho salpebrem i deixem coure durant 5 minuts. Hi afegim el tomàquet ratllat i unes gotes de salsa Tabasco al gust, i deixem coure fins que s’hagi begut tota l’aigua. En l’últim moment hi posem un polsim de pimentó de la Vera. Deixem refredar. Formem les bombes posant-nos una bona quantitat de puré de patata al palmell de la mà, l’aplanem i posem al centre una mica de farcit. Ho cobrim amb una mica més de patata i tanquem formant una bola. Repetim fins a tenir-les totes. Les arrebossem passant-les per ou batut i després per pa ratllat. Per aconseguir un arrebossat ben cruixent, val la pena tornar-les a passar per ou i pa una segona vegada. Les fregim en abundant oli roent, i en retirar-les les deixem sobre paper absorbent, perquè perdin l’excés d’oli.

 

ET RECOMANEM

És una recepta ideal per aprofitar patates bullides que ens hagin sobrat, o per patates que estiguin començant-se a grillar. Podeu canviar els xampinyons del farcit per algun altre ingredient sobrant que tingueu a la nevera. Recomanem servir-les acompanyades de maionesa d’all i alguna salsa picant. Penseu que podeu fer-vos el vostre propi pa ratllat, triturant aquells trossos de pa sec que sempre sobren. De l’ou batut sobrant d’arrebossar les bombes, en podeu fer una truita.