«BREAD AND BUTTER» – Púding de pa i mantega
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
35 g mantega sense sal a temperatura ambient
1 culleradeta de pell de taronja
1 pessic canyella
1 pessic de nou moscada
2 talls de pa de pagès (100g)
0.3 de vaina de vainilla
100 ml de llet
100 ml de nata
1 ou
COM HO FEM?
Escalfem el forn a 180 °C.
Barregem la mantega amb la pell de taronja i les espècies.
Folrem la base d’una safata de vores altes amb paper de forn i untem les vores amb una mica de mantega d’espècies.
Untem les rodanxes de pa amb la resta de la mantega i les tallem a quadrats de 3-4 cm.
Col·loquem els trossos de pa a la safata, sobreposant-los.
Tallem la vainilla per la meitat i en traiem les llavors amb la punta d’un ganivet. Posem la beina i les llavors de vainilla amb la llet i la nata en un cassó, ho infusionem a foc fluix durant 10 minuts.
Batem l’ou amb el sucre i hi afegim la llet i la nata calenta, a poc a poc i remenant. Retirem la vainilla i aboquem la preparació damunt del pa, i el deixem remullar 20 minuts.
Aixafem suaument el pa, posem la safata al forn al bany maria durant 45 minuts o fins que qualli l’ou.
Ho deixem refredar i servim.
ET RECOMANEM
També ho podem fer amb pa integral i acompanyar-ho d’una bola de gelat de vainilla o canyella.