NECESSITAREM
225 g de moniato rostit
110 g de farina
2 culleradetes de llevat químic
2 cullerades de sucre llustre
1 ou
55 ml de llet
1 pessic de sal
oli d'oliva suau
sucre llustre per ensucrar
COM HO FEM?
Posem en un bol tots els ingredients menys l’oli. Amb un batedor barregem bé la mescla fins que obtinguem una massa ben fina, evitant que hi quedin grumolls. Posem a escalfar en un cassó oli abundant. Quan estigui ben calent anem fregint porcions de massa, que agafarem del bol amb l’ajuda de dues culleretes. Deixarem fregir els bunyols fins que estiguin daurats. Els retirem i els deixem escorrer sobre paper absorvent. Quan estiguin freds, i just abans de menjar-los, els espolvoregem amb sucre llustre.
ET RECOMANEM
Ara a la tardor, i sobretot per la Castanyada, sempre sobren moniatos rostits. Aquesta és una recepta ideal per aprofitar-los. Podem preparar-los de la mateixa manera, però amb carbassa, també pròpia de l’epoca. Penseu que és millor espolvorejar el sucre just abans de menjar els bunyols. Si els deixeu ensucrats molta estona abans, els bunyols l’absorviran!