CALAMARS AMB CEBA I TOMÀQUETS SECS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
3 meitats de tomàquets secs
150 g de ceba
Oli d'oliva
150 g de calamar
3 fulles d'alfàbrega fresca (opcional)
1 culleradeta de vinagre balsàmic
Sal
COM HO FEM?
Remullem els tomàquets secs durant 15 minuts en aigua calenta.
Tallem la ceba a la juliana (a tires fines) i la fregim amb 3 cullerades doli en una cassola a foc fluix fins que es caramel·litzi (color daurat que prové de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Sha de reduir més o menys a la meitat. La reservem.
Netegem el calamar i el tallem a la juliana molt fi.
Escorrem els tomàquets i els tallem a la juliana.
Saltem les tires de calamar amb un raig doli sobre foc fort durant un minut, hi afegim els tomàquets i la ceba, ho remenem un parell de vegades i hi afegim l’alfàbrega picada, el vinagre i la sal.
ET RECOMANEM
Si tenim molta quantitat de ceba, podem fer-la caramel·litzada i congelar-la en pots per utilitzar-la més endavant.