«CHOP SUEY» – SALTEJAT ORIENTAL DE VERDURES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
3 cullerades de salsa de soja
1 culleradeta de gingebre ratllat
0.5 gra d’all
0.25 culleradeta de curri
0.5 ceba
0.5 pebrot vermell
0.5 pebrot verd
0.25 carabassó
0.5 pastanaga
Oli de sèsam o gira-sol
COM HO FEM?
Triturem al Turmix la salsa de soja amb el gingebre, l’all i el curri. Tallem la ceba i els pebrots a tires fines. Ratllem per separat el carabassó i la pastanaga. Saltem la ceba i el pebrot en oli calent uns 4 o 5 minuts, hi afegim la pastanaga i continuem la cocció remenant 2 minuts més. Al final, hi afegim el carabassó, ho remenem i hi afegim també la salsa de soja. Ho coem uns minuts remenant a foc fort i ho servim de seguida.
ET RECOMANEM
Al chop suey podem afegir-hi pollastre, gambes, peix o carn. En qualsevol dels casos, enrossim primer la proteïna amb oli calent i la reservem. Fem el saltat de verdures i abans d’afegir-hi la salsa de soja, hi incorporem la carn, el peix o el marisc. El chop suey es fa normalment en un wok, però també podem fer-lo en una paella.