COCA DE VERDURES AMB MAIONESA DE «WASABI»
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de verdures cuites (carbassó; pastanaga; mongeta)
5 g de llevat fresc
10 ml d’aigua tèbia
100 g de farina
0.5 culleradeta de cafè de sal
10 ml d’oli d’oliva
30 ml de cervesa
2 cullerades de maionesa
0.25 culleradeta de wasabi (pasta picant de rave)
COM HO FEM?
Barregem en un bol el llevat amb l’aigua tèbia i una cullerada de farina. Ho deixem reposar uns minuts. Hi afegim la resta de la farina amb la sal, l’oli, el llevat i la cervesa. Ho pastem bé i deixem reposar la massa 30 minuts. Barregem la maionesa amb el wasabi. Si ens agrada més picant, podem afegir-ne una mica més, o bé al contrari. Escalfem el forn a 200 °C. Estirem la massa de coca molt fina, la pintem amb oli d’oliva i posem al damunt les verdures. Les salem i ruixem amb oli d’oliva i ho cuinem al forn 15-20 minuts. Ho servim amb la maionesa de wasabi.
ET RECOMANEM
Si no vols fer la massa de coca, pots reemplaçar-la per pasta brisa o pasta fullada. Trigarà més o menys el mateix temps a cuinar-se.