
NECESSITAREM
 1 poma
 1 pera
 4 prunes seques
 4 orellanes d'albercoc
 10 panses
 30 g de sucre
 90 ml d'aigua
 0.5 branca de canyella
 1 cardamom
 1 anís estrellat
 Pell de llimona
 Pell de mandarina
COM HO FEM?
Pelem la poma i la pera, i es trossegen. Ho posem en un cassó juntament amb el sucre, les orellanes, les prunes i les panses. Ho cobrim amb l’aigua, i hi afegim les espècies (canyella, cardamom i anís estrellat) i les peles de mandarina i llimona. Ho deixem coure suaument durant uns 20 o 30 minuts, o fins que la fruita estigui ben tova i caramel·litzada.
ET RECOMANEM
Les compotes són ideals per aprofitar qualsevol resta de fruita que tinguem per casa, aquesta l’hem feta amb fruites típicament d’hivern, però per què no fer-la amb préssecs a l’estiu? Per tal de no trobar-nos trossos de les espècies al menjar-nos la compota, un bon truc és lligar-les dintre d’una gasa mentre es cou. Així ens deixaran el seu inconfusible aroma, però no ens molestaran a l’hora de consumir-la. Aquest postre és tan bo fred com calent. Si us el mengeu calent us aconsellem provar-lo amb una bola de gelat de vainilla, en canvi fred és ideal per acompanyar un iogurt. Afegiu més o menys aigua segons la quantitat d’almívar que vulgueu obtenir. També podeu variar les espècies al vostre gust, per exemple hi podríeu afegir una beina de vainilla.



