«COULIS» DE PEBROT ESCALIVAT
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
50 g de pebrot escalivat
50 ml de brou de verdura o pollastre
10 ml de nata de cuina
1 gra d’all picat
0.25 branca de farigola
Sal
COM HO FEM?
Plat ideal per aprofitar el pebrot escalivat que hagi sobrat d’un altre àpat. Si no, el podem fer de la manera següent: escalfem el forn a 220 °C i hi fiquem el pebrot, damunt d’una safata. L’escalivem 30 minuts o fins que la pell estigui cremada. Escalfem el brou amb la nata, l’all i la farigola, i ho deixem infusionar 10 minuts. Retirem la farigola. Pelem el pebrot, retirem les llavors i reservem el suc o aigua que treu. Triturem el pebrot amb el líquid i ho salem.
ET RECOMANEM
També podem aprofitar un pot obert de pebrots del piquillo per fer aquest «coulis». Combina molt bé amb salmó, carns i verdures a la planxa. També el podem servir amb ous escalfats. Un «coulis» és un puré de textura molt fina i força líquid.