#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

salsa / estiu / tardor /

«COULIS» DE PEBROT ESCALIVAT

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 50 g de pebrot escalivat

 50 ml de brou de verdura o pollastre

 10 ml de nata de cuina

 1 gra d’all picat

 0.25 branca de farigola

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Plat ideal per aprofitar el pebrot escalivat que hagi sobrat d’un altre àpat. Si no, el podem fer de la manera següent: escalfem el forn a 220 °C i hi fiquem el pebrot, damunt d’una safata. L’escalivem 30 minuts o fins que la pell estigui cremada. Escalfem el brou amb la nata, l’all i la farigola, i ho deixem infusionar 10 minuts. Retirem la farigola. Pelem el pebrot, retirem les llavors i reservem el suc o aigua que treu. Triturem el pebrot amb el líquid i ho salem.

 

ET RECOMANEM

També podem aprofitar un pot obert de pebrots del piquillo per fer aquest «coulis». Combina molt bé amb salmó, carns i verdures a la planxa. També el podem servir amb ous escalfats. Un «coulis» és un puré de textura molt fina i força líquid.