#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

salsa / anual /

«COULIS» DE PÈSOLS I FONOLL AMB BOTIFARRA NEGRA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 40 g de ceba

 25 g de fonoll

 5 g d’oli d’oliva

 0.5 gra d’all

 75 g de pèsols

 75 ml de brou de pollastre

 25 ml de nata de cuinar

 Sal

 Pebre

 40 g de botifarra negra

 0.5 cullerada d’ametlles picades

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem la ceba i el fonoll a daus petits i els sofregim amb l’oli a foc mitjà fins que es comencin a enrossir, hi afegim l’all picat i ho deixem un parell de minuts més. Hi afegim els pèsols, el brou de pollastre i la nata, i que bulli suaument fins que els pèsols estiguin tendres. Ho triturem tot amb la batedora o el Turmix fins a aconseguir una textura molt fina. Ho salpebrem. Tallem la botifarra a trossos d’uns dos centímetres i la passem lleugerament per la paella amb una mica d’oli. Servim una base de culis amb la botifarra a sobre i les ametlles.

 

ET RECOMANEM

Un CULIS és un puré de textura molt fina i força líquid. Si la botifarra no té prou consistència per tallar-la i mantenir la forma original, la podem escalfar al microones uns segons i posar-la a sobre del culis amb una cullera.