NECESSITAREM
200 g de ceba tallada a juliana ben fina
30 ml d’oli d’oliva
400 ml de brou blanc d’au (o de verdures)
1 branca de farigola
Per a la presentació
2 torrades
Formatge ratllat
1 rovell d’ou
2 branquetes de farigola
COM HO FEM?
En una cassola amb l’oli a foc suau, ofeguem la ceba amb un polsim de sal, tapada, tot aprofitant la humitat que sua. Anem remenant de tant en tant, procurant que no es cremi ni agafi color. Quan sigui ben tova, afegim-hi el brou i ho coem en conjunt durant 1 hora. Triturem la crema amb el Túrmix i la portem a bullir a foc suau uns minuts més per a posar-la a punt de textura (ha de quedar cremosa però no excessivament espessa). Rectifiquem de sal i pebre, afegim-hi la branca de farigola i la deixem tapada uns minuts. Mentrestant, posem una mica de formatge ratllat a sobre de cada torrada i les gratinem al forn, fins que el formatge es fongui. Separem el rovell de la clara, tot reservant el rovell. Servim la crema en un plat fons, posem-hi el rovell al centre i la torrada a sobre del rovell. Decorem-ho amb la branqueta de farigola.
ET RECOMANEM
També podem servir la crema sense l’ou i la torrada o bé, fem-la acompanyar d’una peça de bacallà confitat o una vieira a la planxa, per exemple.