NECESSITAREM
0.5 ceba
0.5 porro
150 g col kale
375 ml caldo (de verdures; de pollastre) o aigua
50 g arròs blanc cuit
1 rajolí d'oli
Sal
Pebre rosa
Pebre negre
COM HO FEM?
Pelem la ceba i el porro, els tallem ben petits i els posem a sofregir durant 10 minuts amb un bon rajolí d’oli d’oliva en una cassola. Posteriorment, afegim les fules de col kale netes i tallades i remenem. Sofregim-ho tot plegat 5 minuts més, salpebrem i després afegim el caldo o aigua. Deixem-ho coure uns 15-20 minuts, primer a foc fort i quan bulli a foc baix, fins que notem que la col sigui ben tendra. Passat aquest temps, afegim l’arròs cuit i ho triturem amb la batedora fins a aconseguir la textura desitjada. Si ens ha quedat molt espessa, podem afegir-hi una mica més de caldo o aigua. Si pel contrari ens ha quedat poc espessa, la podem posar al foc un parell de minuts més. En el moment de servir, afegim-hi uns crostons de pa, un rajolí d’oli i una mica de pebre rosa i negra molta.
ET RECOMANEM
L’arròs blanc cuit esdevé un ingredient fantàstic per espessir qualsevol crema de verdures. Si ens ha sobrat arròs o inclús si l’hem cuit més temps del compte, pensem en ell per incorporar als purés o cremes en substitució de la patata o alguns lactis.