#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / crema / fred / estiu / tardor /

CREMA DE MONGETES AMB TAC DE CANSALADA VIADA

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 100 g de mongetes cuites

 150 ml brou de cocció del llegum (o altre brou)

 1 ceba tendra petita

 1 raig d’oli d’oliva

 1 tac de cansalada viada

 1 polsim de sal

 polsim de pebre

 

Per fer l'oli d'all i julivert

 

 50 ml d’oli d’oliva verge extra

 1 gra d’all

 1 grapat de fulles de julivert

 


COM HO FEM?

 

Sofregim la ceba tendra a poc a poc en un cassó. Quan la tinguem enrossida afegim les mongetes i el seu brou de cocció. Ho portem a ebullició i ho reservem. Ho passem pel Turmix fins a aconseguir una crema suau i sedosa. Marquem un tac de cansalada viada a la planxa i la salpebrem. Triturem l’all i el julivert amb un bon raig d’oli verge extra per tal d’obtenir un bon oli per amanir la crema.

Servim la crema tèbia, amb el tac de cansalada i unes gotes d’oli d’all i julivert. Opcionalment podeu empolsinar-la amb porradell.

 

ET RECOMANEM

L’aigua de cocció dels llegums és un magnífic caldo que ens pot servir de base per a moltes altres elaboracions. Cal dir que en cas de no tenir-ne podeu reemplaçar-lo per brou de pollastre o de verdures. Una recepta ideal per aquell dia que hem cuit llegum i en volem reservar un grapat per fer-ne aquesta crema.