NECESSITAREM
300 g de bacallà dessalat
150 g de molla de pa xopa de llet
2 ous batuts
Julivert
Alls tendres
50 g de farina
0.5 litre d’oli
Sal
Per a la salsa romesco
20 avellanes
2 tomàquets escalivats
3 grans d’all escalivat
1 branquilló de julivert fregit
1 nyora bullida
1 llesca de pa fregit
300 ml d’oli verge d’arbequina
2 cullerades de postres de vinagre
1 culleradeta de pebre vermell picant
COM HO FEM?
S’esqueixa el bacallà, prèviament dessalat. Es barreja amb la molla de pa i els ous fins que es formi una massa homogènia. Es sala. A continuació es fan les croquetes usant una cullera de fusta. S’arrebossen en farina, es fregeixen per tandes, en oli calent, fins que es dauren.
ET RECOMANEM
Per fer el romesco triturem els tomàquets i l’all escalivats, una vintena d’avellanes, la polpa de la nyora remullada, el julivert i el pa fregits, amb una mica de pebre vermell picant, vinagre i oli.