#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / segon / tapa / tàper / anual /

CROQUETES DE POLLASTRE A L’AST I CURRI

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 200 g de pollastre a l’ast (sense pell ni ossos)

 200 g de ceba picada

 2 cullerades de curri en pols

 60 g de farina

 0.25 l de llet

 40 g de mantega

 Sal

 Pebre

 

Per a l'arrebossat

 

 Farina

 1 ou

 Pa ratllat

 Oli

 


COM HO FEM?

 

Elaborem un sofregit en una cassola amb la mantega, l’oli d’oliva i la ceba ben picada. Fem coure la mantega lentament, per a què sui i es vagi coent sense agafar gaire color. Piquem el pollastre amb la picadora o bé amb el ganivet ben finament. Quan el sofregit sigui ben fet, afegim la farina. Deixem que es torri a foc suau uns 3 minuts. Afegim-hi el pollastre i el curri al gust. Donem-li 4 voltes i comencem a afegir-hi la llet a poc a poc tot remenant perquè la farina la vagi bevent i formant una massa densa. Un cop incorporada tota la llet, posem la massa a punt de sal, pebre i nou moscada i seguim treballant-la a foc suau fins que sigui ben espessa i quasi se separi de les parets de la cassola. Aboquem la massa a una safata i l’estenem bé. Tapem-la amb paper film i deixem-la reposar d’un dia per l’altre a la nevera perquè agafi cos. En el moment de fer les croquetes preparem tres recipients diferents. En el primer hi posem la farina, en el segon l’ou batut i en el tercer el pa ratllat. Fem boles de massa amb l’ajut d’una cullera. Passem cada porció per farina, donem-li forma de croquetes, banyem-la amb ou i després arrebossem-la amb el pa ratllat. Fregim les croquetes en abundant oli ben calent i escorrent-les en paper de cuina abans de servir.

 

ET RECOMANEM

També podem guardar les croquetes en safates per a congelar-les i fregir-les quan sigui necessari.