«CRUMBLE» DE POMA O PERA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 poma o pera
1 pessic de sal
1 cullerada de panses
1 pessic de canyella
15 g de mantega
15 g de sucre moreno
15 g de farina
15 g de flocs de civada
COM HO FEM?
Pelem la poma, la tallem a trossos regulars i la posem en una cassola amb un pessic de sal. La remenem, amb la cassola tapada i la deixem coure a foc fluix 5 minuts. Hi afegim les panses i les espècies, i ho deixem al foc 10 minuts més. Per al crumble, tallem la mantega a trossos petits i la barregem amb la resta d’ingredients, sense pastar. Ens ha de quedar una barreja granulosa. Posem la poma en un motlle individual per col·locar-hi a sobre el crumble. Ho deixem coure al forn a 200 °C amb gratinador fins que quedi daurat, uns 10 minuts a 180 °C.
ET RECOMANEM
Per aconseguir la textura granulosa de la massa, la mantega ha d’estar molt freda. Podem posar-la una estona al congelador un cop tallada.