FALAFELS AMB VERDURES
@WildFoodCaravan
NECESSITAREM
250 g de cigrons secs (remullats 24 hores)
1 ceba de Figueres
1 gra d’all
Julivert
Coriandre
1 cullerada de farina
Sal
Pebre negre mòlt
Comí mòlt
1 c/c de bicarbonat
Xucrut
Per fer les xips de Kale:
Fulles de kale
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Pel formatge d'ametlles:
200 g d’ametlles crues pelades
45 ml d’aigua
1 cullerada de llevat nutricional
1 all
Suc de llimona
Sal
Germinats
COM HO FEM?
Deixem els cigrons secs en remull durant 24 hores, els escorrem. Amb el robot de cuina que tingui cadascú a casa, triturem primer els cigrons. Una vegada estiguin ben fins, afegim al robot la ceba trossejada i l’all crus. Finalment posem totes les herbes, el comí i salpebrem. Triturem un cop més fins que quedi ben mesclat. Posem la pasta en un bol, i la deixem reposar un parell d’hores a la nevera. Per coure’ls, anirem donant-los forma amb l’ajuda d’una cullera, i passant-los per farina. Els fregim en abundant oli calent fins que quedin dauradets i durs per fora. Els posarem sobre paper absorbent per treure’ls l’excés d’oli. Per fer el formatge d’ametlles: Posem les ametlles en remull durant un mínim de 4 hores. Les escorrem i les posem al processador d’aliments junt amb la resta d’ingredients. Per fer les xips de kale: Netegem bé les fulles de kale i les separem del tronc tallant-les amb les mans. Les posem sobre una safata amb paper de forn, les amanim amb l’oli, sal i pebre. Les posem al forn preescalfat a 170 ºC durant uns 10-15 minuts (compte que es cremen molt ràpid!). Acompanyem el falafel amb la xucrut, les xips de kale, el formatge d’ametlles, els germinats en un bon coixí de fulles verdes.
ET RECOMANEM
Es poden aprofitar uns cigrons cuits que t’hagin sobrat d’un altre àpat. Plat ideal per aprofitar les miques de verdures de la setmana per fer-ne un bon dinar de carmanyola!