GRATINAT DE PATATES I PERNIL DOLÇ
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 gra d’all
0.5 culleradeta de julivert
0.25 culleradeta de farigola
0.25 culleradeta de romaní
25 ml d’oli d’oliva
Sal
Pebre
150 g de patates
40 g de pernil dolç
25 g de formatge ratllat (curat o semi de cabra; ovella o vaca)
COM HO FEM?
Triturem l’all amb les herbes, l’oli d’oliva, la sal i el pebre. Pelem les patates i les tallem a làmines fines. Untem una safata de forn amb oli, disposem un parell de capes de làmines de patates, les pintem amb l’oli d’herbes i all i posem al damunt una capa de pernil. Repetim l’operació i acabem amb una capa de patates pintades amb oli. Cobrim la safata amb alumini i ho posem al forn a 180 °C durant 1 hora. Retirem l’alumini i ho empolvorem amb formatge ratllat. Ho gratinem al forn.
ET RECOMANEM
Pot servir com a primer plat tot sol, com a principal acompanyat de verdures bullides o com a guarnició per a carns i aus. Si tenim bosses obertes de formatge ratllat, les podem aprofitar per a aquest plat. Si en fem una ració individual, podem posar-la en una terrina de fang, com de crema catalana. Si en fem una safata grossa, deixem refredar el gratinat abans de tallar-lo.