LASANYA D’ESPINACS AMB CREMA DE TOFU I ANACARDS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
2 làmines de lasanya
50 g de ceba
Oli d’oliva
25 g d’api
30 g de porro
30 g de pastanaga
100 g d’espinacs
Sal
Pebre
Per fer la crema de tofu i anacards
1 gra d’all
0.5 cullerada d’oli d’oliva
60 g de tofu
30 g d’anacards
100 ml de llet de civada
COM HO FEM?
Posem les làmines de lasanya amb aigua calenta durant 20 minuts si són precuinades, o les bullim i reservem si són crues. Les tallem per la meitat transversal en 4 trossos. Sofregim la ceba tallada petita fins que estigui rossa amb oli d’oliva. Piquem l’api i el porro a trossos petits i ratllem la pastanaga. Afegim al sofregit les verdures amb una mica de sal i les cuinem fins que estiguin tendres. Llavors hi afegim els espinacs tallats i els coem fins que s’evapori tot el líquid. Ho salpebrem tot. Per a la crema de tofu, tallem l’all a làmines i el daurem suaument en oli d’oliva. Barregem l’all i l’oli amb el tofu, els anacards, la llet de civada i una mica de sal i pebre. Triturem el conjunt al Turmix durant uns minuts fins a obtenir una crema molt fina. Muntem la lasanya en una safata amb paper de forn i la pintem amb una mica d’oli, intercalant làmines de pasta, espinacs i una mica de crema de tofu en cada capa. Acabem amb crema de tofu per damunt. I ho gratinem una mica al forn.