#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / vegetal / anual

LASANYA D’ESPINACS AMB CREMA DE TOFU I ANACARDS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 2 làmines de lasanya

 50 g de ceba

 Oli d’oliva

 25 g d’api

 30 g de porro

 30 g de pastanaga

 100 g d’espinacs

 Sal

 Pebre

 

Per fer la crema de tofu i anacards

 

 1 gra d’all

 0.5 cullerada d’oli d’oliva

 60 g de tofu

 30 g d’anacards

 100 ml de llet de civada

 


COM HO FEM?

 

Posem les làmines de lasanya amb aigua calenta durant 20 minuts si són precuinades, o les bullim i reservem si són crues. Les tallem per la meitat transversal en 4 trossos. Sofregim la ceba tallada petita fins que estigui rossa amb oli d’oliva. Piquem l’api i el porro a trossos petits i ratllem la pastanaga. Afegim al sofregit les verdures amb una mica de sal i les cuinem fins que estiguin tendres. Llavors hi afegim els espinacs tallats i els coem fins que s’evapori tot el líquid. Ho salpebrem tot. Per a la crema de tofu, tallem l’all a làmines i el daurem suaument en oli d’oliva. Barregem l’all i l’oli amb el tofu, els anacards, la llet de civada i una mica de sal i pebre. Triturem el conjunt al Turmix durant uns minuts fins a obtenir una crema molt fina. Muntem la lasanya en una safata amb paper de forn i la pintem amb una mica d’oli, intercalant làmines de pasta, espinacs i una mica de crema de tofu en cada capa. Acabem amb crema de tofu per damunt. I ho gratinem una mica al forn.