LLOM DE LLUÇ AMB RUCA I PERES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
150 g de llom de lluç (també llobarro; orada; perca)
Sal
Oli d’oliva per cuinar el lluç
0.5 gra d’all
1 pera Conference
Unes gotes de vinagre balsàmic
15 g de ruca
10 g d'anacards
1 cullerada de pa ratllat
1 cullerada d’oli d’oliva
COM HO FEM?
Salem el lluç i el daurem lleugerament per tots dos costats en oli d’oliva. El reservem. Daurem l’all, tallat a rodanxes, en una mica d’oli d’oliva. A la mateixa paella, saltem la pera tallada a daus fins que estigui daurada. Després hi afegim unes gotes de vinagre balsàmic i una mica de sal i pebre. La reservem. Triturem la ruca amb els anacards, el pa ratllat, l’oli d’oliva, l’all, la sal i el pebre. Cobrim els trossos de lluç per damunt amb la pasta de ruca. Acabem la cocció dels trossos de lluç a 200 °C al gratinador i la servim amb les peres.
ET RECOMANEM
També podem fer servir un altre peix blanc per a aquest plat, com llobarro, orada, perca o rap. Les peres les podem triturar per fer un puré.