MANDONGUILLES DE PEIX A L’ALL CREMAT
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
150 de peix (lluç; llobarro; orada; rap o llenguado)
2 grans d’all pelats i a làmines
120 g de patata
1 cullerada de julivert
Sal
Pebre
0.25 culleradeta de pell de llimona
Farina
Oli per fregir
2 cullerades d’oli d’oliva
1 tomàquet madur ratllat
Sal
COM HO FEM?
Per fer les mandonguilles, piquem el peix i el julivert amb un processador d’aliments, condimentem-ho amb sal, pebre i pell de llimona. Un cop fetes, les enfarinem i les fregim amb oli calent. Reservem-les. Pelem les patates i les tallem a trossos regulars. Fregim i reservem-les. Daurem els alls en oli d’oliva, a foc baix Quan agafi un color de fusta, afegim el tomàquet i el deixem durant 15 minuts a foc baix. Afegim les patates al sofregit, amb una mica d’aigua, apugem el foc i ho tapem. Quan les patates siguin tendres, afegim les mandonguilles i una mica de sal. Cuinem-ho a foc baix uns minuts.
ET RECOMANEM
A més de julivert, es pot posar tota mena d’herbes fresques a les mandonguilles, així com una mica de pell de taronja o llima. Si fem servir herbes seques, hem de posar menys quantitat.