#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / anual / Nadal /

MANDONGUILLES DE PEIX A L’ALL CREMAT

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 150 de peix (lluç; llobarro; orada; rap o llenguado)

 2 grans d’all pelats i a làmines

 120 g de patata

 1 cullerada de julivert

 Sal

 Pebre

 0.25 culleradeta de pell de llimona

 Farina

 Oli per fregir

 2 cullerades d’oli d’oliva

 1 tomàquet madur ratllat

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Per fer les mandonguilles, piquem el peix i el julivert amb un processador d’aliments, condimentem-ho amb sal, pebre i pell de llimona. Un cop fetes, les enfarinem i les fregim amb oli calent. Reservem-les. Pelem les patates i les tallem a trossos regulars. Fregim i reservem-les. Daurem els alls en oli d’oliva, a foc baix Quan agafi un color de fusta, afegim el tomàquet i el deixem durant 15 minuts a foc baix. Afegim les patates al sofregit, amb una mica d’aigua, apugem el foc i ho tapem. Quan les patates siguin tendres, afegim les mandonguilles i una mica de sal. Cuinem-ho a foc baix uns minuts.

 

ET RECOMANEM

A més de julivert, es pot posar tota mena d’herbes fresques a les mandonguilles, així com una mica de pell de taronja o llima. Si fem servir herbes seques, hem de posar menys quantitat.