NECESSITAREM
500 ml de nata (mínim 35% matèria greixosa)
1 cullerada de curri
4 filets d’anxova
6 brins de porradell (o unes fulles de julivert)
Sal
COM HO FEM?
Per fer 200 g de mantega, primer posem la nata aprofitada a la nevera dins d’un bol durant una estona, per què sigui ben freda. Comencem-la a batre amb varetes o un batedor elèctric par a muntar-la. Quan sigui muntada seguim batent, no parem. Veurem que es comença a tallar i el greix es dissociarà del xerigot. Colem el resultat i recuperem la mantega, tot assecant-la bé amb paper de cuina o un drap net. Dividim el resultat en 3 parts iguals. Per a la mantega de curri: afegim-hi el curri i un polsim de sal a la mantega i barregem-ho bé amb una cullera. Per a la mantega de porradell: piquem el porradell ben fi i afegim-lo a la mantega amb un polsim de sal. Barregem-ho bé. Per a la mantega d’anxoves: escorrem els filets i els piquem finament. Barregem-los amb la mantega sense afegir-hi sal. Assequem cadascuna de les mantegues i emboliquem cada peça amb paper film tot fent-ne una botifarra. Deixem-les reposar a la nevera.
ET RECOMANEM
Per servir les mantegues, podem fer-ho amb torrades de pa, també les podem utilitzar per a completar plats: una carn a la planxa, un guisat de peix, unes verdures al vapor…