MILFULLS D’ALBERGÍNIA, TOMÀQUET I FORMATGE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 albergína
2 tomàquets pera
Herbes fresques (julivert; alfàbrega)
1 gra d’all
4 cullerades d’oli d’oliva
70 g de formatge tipus Edam tallat a rodanxes
25 g de formatge curat (d’ovella; cabra o vaca)
Sal
Pebre
COM HO FEM?
Tallem l’albergínia i els tomàquets a làmines fines. Triturem les herbes i l’all amb l’oli. En una safata de forn amb les vores altes i untada amb oli, distribuïm capes d’albergínia, tomàquet, oli d’herbes, sal, pebre i formatge. Repetim les capes i acabem amb albergínia a sobre. Ho tapem amb alumini i ho cuinem a 180 °C durant 35 minuts. Retirem l’alumini, hi afegim per sobre el formatge curat ratllat i ho gratinem.
ET RECOMANEM
Deixem refredar el milfulls perquè s’absorbeixi el líquid que deixa anar durant la cocció. Així serà més fàcil de tallar. Aquest milfulls pot ser un plat per si sol o pot servir com a guarnició de pollastre o porc a la planxa.