#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual / fred /

MILFULLS D’ALBERGÍNIA, TOMÀQUET I FORMATGE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 albergína

 2 tomàquets pera

 Herbes fresques (julivert; alfàbrega)

 1 gra d’all

 4 cullerades d’oli d’oliva

 70 g de formatge tipus Edam tallat a rodanxes

 25 g de formatge curat (d’ovella; cabra o vaca)

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem l’albergínia i els tomàquets a làmines fines. Triturem les herbes i l’all amb l’oli. En una safata de forn amb les vores altes i untada amb oli, distribuïm capes d’albergínia, tomàquet, oli d’herbes, sal, pebre i formatge. Repetim les capes i acabem amb albergínia a sobre. Ho tapem amb alumini i ho cuinem a 180 °C durant 35 minuts. Retirem l’alumini, hi afegim per sobre el formatge curat ratllat i ho gratinem.

 

ET RECOMANEM

Deixem refredar el milfulls perquè s’absorbeixi el líquid que deixa anar durant la cocció. Així serà més fàcil de tallar. Aquest milfulls pot ser un plat per si sol o pot servir com a guarnició de pollastre o porc a la planxa.