#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / estiu / tardor / hivern / vegetal /

MILFULLS DE CARBASSÓ AMB ALGUES I TOFU

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 3 g d’alga wakame

 100 g de ceba

 0.5 gra d’all

 Oli d’oliva

 2 g d’alga nori en flocs

 0.5 carbassó

 Oli d’oliva

 20 g de tofu

 30 ml de llet de civada

 10 g d’anacards

 1 culleradeta de llevat de cervesa

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Remullem les algues wakame en aigua calenta. Pelem la ceba i la tallem a daus petits. Sofregim la ceba amb un raig d’oli d’oliva a foc suau fins que es comenci a caramel·litzar, s’ha de reduir a la meitat més o menys. Hi afegim l’all i ho cuinem uns minuts més. Escorrem les algues wakame, les piquem i les afegim al sofregit, juntament amb les nori, les cuinem a foc no gaire fort i remenant durant 5 minuts. Hi afegim aigua d’algues si cal. Tallem el carbassó en làmines fines, escalfem un raig d’oli en una paella o graella i daurem el carbassó per una banda. El retirem i reservem. Tallem el tofu a trossos i el triturem amb la llet de civada, els anacards, el llevat, la sal i el pebre, fins a obtenir una textura molt fina. Barregem 2/3 parts de crema de tofu amb el sofregit d’algues i corregim el punt de sal.A sobre d’una safata amb paper de forn posem un parell de làmines de carbassó, una mica de sal, una capa de farciment d’algues i tofu, i repetim l’operació un parell de vegades, acabant amb carbassó. Distribuïm la resta de la crema de tofu a sobre dels milfulls i els gratinem al forn.

 

ET RECOMANEM

Les algues les trobarem en botigues de dietètica i alguns supermercats.