MOUSSE DE XOCOLATA AMB TARONJA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
120 g de xocolata
1 taronja
25 g de mantega
2 rovells d'ou
50 g de nata
2 clares
10 g de sucre
1 cullerada de Cointreau
COM HO FEM?
Ratllem la pell d’una taronja, només la part taronja més externa. Fonem la xocolata amb la pell de taronja i la mantega al bany maria. Bullim la nata i la barregem amb la xocolata. En calent, hi afegim els rovells d’un en un, sense parar de batre. Muntem les clares a punt de neu, hi afegim el sucre i continuem batent uns minuts. Ho afegim a la barreja anterior en dues tandes, molt suaument, remenant de manera que agafi aire. Repartim la mousse en copes o gots i la refrigerem un parell d’hores abans de servir. També la podem deixar al mateix bol, i servir-la després amb una cullera en un plat. Pelem les taronges «al viu», traient-los la pelleta o membrana blanca, separem els grills, els piquem i els barregem amb el Cointreau. Servim la taronja amb la mousse.
ET RECOMANEM
De vegades la xocolata se separa quan la barregem amb la nata o quan hi afegim els ous. En aquest cas ho hem de batre tot enèrgicament fins que es torni a barrejar. Podem acompanyar aquestes postres amb ALMÍVAR DE TARONJA.