PAELLA DE MUNTANYA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
5 g de bolets secs
1 tros de cuixa de pollastre amb os
Oli d’oliva
25 ml de vi ranci
0.5 ceba
0.5 pebrot verd
70 g d’arròs rodó
30 g de restes d’embotit
190 ml d’aigua o brou
COM HO FEM?
Remullem els bolets en aigua calenta uns 10 minuts, els escorrem i reservem l’aigua. Salem la cuixa i l’enrossim en oli d’oliva per totes les bandes. Afegim els bolets a la paella, els fregim una mica i els desglacem amb el vi ranci. Els retirem i els reservem.A la mateixa cassola, sofregim la ceba i el pebrot picats a foc no gaire fort, remenant fins que es daurin. Llavors hi afegim l’arròs i més oli, si cal. Ho deixem un parell de minuts i hi barregem a dins el pollastre amb bolets, els embotits i el líquid calent. Fem l’arròs a foc viu fins que bulli, el provem de sal i corregim si cal, i acabem la paella al forn. En total són uns 18 minuts de cocció.
ET RECOMANEM
Hem d’anar amb compte amb la sal que hi afegim, ja que els embotits alliberaran la que ja tenen durant la cocció.