#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / primavera / estiu / anual /

PAPILLOTA DE LLUÇ AMB VERDURES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 70 g de pastanaga

 70 g de carbassó

 70 g de porro

 Mantega

 Oli d’oliva

 1 filet de lluç (llenguado; orada; llobarro; perca)

 Paper de forn

 2 cullerades de vi blanc

 Sal

 Pebre

 1 culleradeta de farina

 1 culleradeta d’aigua

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem la pastanaga i la ratllem, rentem el carbassó i el ratllem, netegem el porro i el tallem a la juliana (a tires fines). Posem un tros de mantega i un raig d’oli d’oliva en una cassola i hi coem les pastanagues a foc fluix. A mitja cocció hi afegim el carbassó i el porro. Continuem la cocció fins que les verdures estiguin tendres. Les salpebrem i les reservem. Tallem un tros de paper de forn de 20 x 40 cm i el dobleguem per la meitat, l’obrim i en una de les meitats fem una base amb les verdures. A sobre hi posem el peix condimentat, hi afegim el vi blanc i un parell de trossets de mantega. Barregem la farina amb l’aigua per fer un engrut i pintem el contorn del paper, tancant-lo com les crestes. Cuinem la papillota al forn a 190 °C durant 10 minuts.

 

ET RECOMANEM

Si ens agraden les verdures cruixents, les podem posar, tallades molt primes sense cuinar-les prèviament. El temps de cocció pot variar depenent del gruix del peix. També podem aprofitar verdures cuites per a l’elaboració d’aquest plat.