PASTÍS DE CARN I PATATA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de ceba
Oli d’oliva
0.5 gra d’all
100 g de carn picada de vedella
50 g de tomàquet fregit
0.25 cullerada de pebre vermell dolç
1 pessic de comí
orenga
0.5 cullerada d'olives picades
0.5 ou dur picat (bullit durant 10 minuts)
Sal
Pebre
200 g de patates
10 g de mantega
Nou moscada
COM HO FEM?
Tallem la ceba a daus petits i la fregim en una paella amb oli fins que es dauri lleugerament. Al final de la cocció hi afegim l’all picat i el fregim un parell de minuts més. Barregem la carn amb el tomàquet. Afegim les espècies a la ceba, la cuinem uns segons i hi afegim la carn amb tomàquet. Ho deixem coure a foc fluix uns 30 minuts. Ho salpebrem i hi afegim les olives i l’ou. Pelem les patates, les tallem a làmines homogènies i les bullim fins que estiguin toves. Escorrem les patates, fem un puré i hi afegim mantega, sal, pebre i nou moscada. Ho barregem tot bé. En una safata de forn untada amb oli, posem una capa prima de puré, hi col·loquem el sofregit de carn per sobre i ho cobrim amb més puré. Ho cuinem al forn a 200 °C fins que el puré es dauri, uns 10 minuts.
ET RECOMANEM
El mateix sofregit de carn ens serveix també per farcir crestes.