PASTÍS DE SALMÓ A LA «MEUNIÈRE» DE TARONJA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de salmó
1 ou
35 ml de nata líquida
35 g de tomàquet fregit
40 g de pastanaga ratllada
40 g de porro picat
Mantega
Pa ratllat
Sal
Pebre
Aigua
Per fer la Meunière de taronja:
4 cullerades de suc de taronja
0.25 de culleradeta de pell de taronja
0.5 de culleradeta de tàperes
0.5 branca de farigola fresca
10 g de mantega freda
COM HO FEM?
Salem el salmó i l’enrossim a la paella amb oli, a foc fort. El retirem i saltem la pastanaga i el porro a foc mitjà. Esmicolem el salmó i el barregem amb les verdures. Barregem l’ou amb la nata, la salsa de tomàquet, el peix amb verdures i ho salpebrem. Posem la barreja en un motlle individual prèviament untat de mantega i pa ratllat. Ho deixem coure al forn al bany maria a 190 °C durant 35 minuts. Una vegada tebi, ho traiem del motlle. En la mateixa paella que hem cuinat el salmó, hi aboquem el suc de taronja, la pela, les tàperes i la farigola. Ho deixem reduir a la meitat a foc mitjà. Just abans de servir, ho rectifiquem de sal i pebre, ho retirem del foc i hi afegim la mantega ben freda tallada a daus petits.
ET RECOMANEM
També el podem coure al microones, a potència mitjana entre 5 i 8 minuts depenent del micro. Si en fem més quantitat en un motlle més gran, l’hem de cuinar més estona, fins que el punxem amb un ganivet al mig i surti net.