#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual /

PASTÍS DE SALMÓ A LA «MEUNIÈRE» DE TARONJA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 80 g de salmó

 1 ou

 35 ml de nata líquida

 35 g de tomàquet fregit

 40 g de pastanaga ratllada

 40 g de porro picat

 Mantega

 Pa ratllat

 Sal

 Pebre

 Aigua

 

Per fer la Meunière de taronja:

 

 4 cullerades de suc de taronja

 0.25 de culleradeta de pell de taronja

 0.5 de culleradeta de tàperes

 0.5 branca de farigola fresca

 10 g de mantega freda

 


COM HO FEM?

 

Salem el salmó i l’enrossim a la paella amb oli, a foc fort. El retirem i saltem la pastanaga i el porro a foc mitjà. Esmicolem el salmó i el barregem amb les verdures. Barregem l’ou amb la nata, la salsa de tomàquet, el peix amb verdures i ho salpebrem. Posem la barreja en un motlle individual prèviament untat de mantega i pa ratllat. Ho deixem coure al forn al bany maria a 190 °C durant 35 minuts. Una vegada tebi, ho traiem del motlle. En la mateixa paella que hem cuinat el salmó, hi aboquem el suc de taronja, la pela, les tàperes i la farigola. Ho deixem reduir a la meitat a foc mitjà. Just abans de servir, ho rectifiquem de sal i pebre, ho retirem del foc i hi afegim la mantega ben freda tallada a daus petits.

 

ET RECOMANEM

També el podem coure al microones, a potència mitjana entre 5 i 8 minuts depenent del micro. Si en fem més quantitat en un motlle més gran, l’hem de cuinar més estona, fins que el punxem amb un ganivet al mig i surti net.