#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / entrant / Nadal / tardor / hivern /

PETXINES AMB PATATES, LLUÇ I GAMBES

Marga Pradas - L'Hora del Tàper- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 patata gran

 1 filet de lluç gran sense pell

 100 g de gambes pelades

 1 ceba mitjana

 Sal

  Pebre

 1 cullerada de cafè de pols d'all

 1 cullerada de cafè de pols de ceba

 25 ml de vi blanc

 2 cullerades soperes de farina de blat de moro

 300 ml de llet

 50 g de formatge ratllat parmesà

 Oli

 Porradell

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem la patata i la tallem en rodanxes primes. En un estoig al vapor, condimentem la patata amb sal, pebre, pols d’all i de ceba, un raig de vi blanc i un raig d’oli. Coem la patata tallada i condimentada durant 8 minuts en el microones a 800 MW de potència. Reservem. Ratllem la ceba. En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb la ceba. Quan estigui fet, hi afegim el lluç esmicolat i les gambetes pelades. Salpebrem al gust, i deixem coure durant 3 minuts. Hi afegim dues cullerades de farina de blat de moro i la llet, fins que tingui la consistència d’una beixamel lleugera. Condimentem amb una mica de porradell. Per muntar les petxines, posem al fons una capa de patates, una capa de la beixamel amb el peix i acabem amb una mica de formatge. Gratinem al grill.

 

ET RECOMANEM

Per preparar aquest plat podem aprofitar les restes d’unes patates a la panadera o de patates per a fer truita de patates. El peix, pots ser qualsevol peix blanc. És ideal per aprofitar les cues de lluç, només caldrà que escaldem el peix 3 minuts en aigua bullint i així podrem treure la pell sense problemes. Les gambes les poden substituir per llagostins a trossos, restes d’algun altre àpat. Amb les closques i els caps dels llagostins de les gambes, podem fer un fumet que substitueixi la llet per a fer la beixamel.