NECESSITAREM
1 quarter de cuixa de pollastre
1 tomàquet ratllat
50 g de ceba
25 g de pebrot vermell
20 g de carbassó
20 g de albergínia
25 ml d’oli d’oliva
1 polsim de sal
1 polsim dei pebre
1 polsim de sucre
Per fer la pasta d’acompanyament
80 g de pasta
1 l d’aigua
1 polsim de sal
COM HO FEM?
Salpebrem i enfarinem lleugerament el pollastre (preferiblement cuixa i contra-cuixa desossada) i el saltegem en una cassola amb un bon raig oli d’oliva. Quan el tinguem enrossit el reservem. Comencem a fer la samfaina tallant totes les verdures (ceba, carbassó, albergínia i pebrot) a dauets. A la cassola on hem fregit el pollastre sofregim primer la ceba i el pebrot (uns 5 minuts). A continuació, afegim el carbassó i al cap d’uns 3 minuts hi afegim l’albergínia. Remenem el conjunt i ho deixem coure uns 3 minuts més. Tot seguit afegim el tomàquet ratllat, sal, pebre i un pessic de sucre. Ho deixarem coure uns 15 minuts a foc mitjà/baix remenant de tant en tant. Per acabar, incorporem el pollastre a la cassola amb la samfaina, rectifiquem de sal si cal i ho deixem coure uns 5 minuts més. Per acompanyar el pollastre courem la pasta, el temps que ens indiqui el fabricant, en abundant aigua amb sal.
ET RECOMANEM
La samfaina és una salsa catalana que ens permet aprofitar hortalisses que ens hagin pogut quedar al rebost. Se’n pot fer en conserva quan les verdures són de temporada i així en podem gaudir tot l’any. Acompanya molt bé amb carns blanques, ous o peixos com el bacallà.