#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / estiu / tardor / fred / vegetal /

PURÉ D’ALBERGÍNIA I XAMPINYÓ

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 150 g d'albergínia

 Oli d'oliva

 75 g de xampinyons

 Sal

 Pebre

 150 g de ceba

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem l’albergínia longitudinalment per la meitat, fem talls a la polpa, la pintem amb oli d’oliva i la cuinem al forn a 200 °C fins que estigui tendra (uns 25-30 minuts). Netegem els xampinyons, els tallem a quarts i els daurem en oli d’oliva molt calent. Els condimentem amb sal i els reservem. Piquem la ceba i la cuinem a la mateixa paella dels xampinyons, amb un raig d’oli d’oliva fins a caramel·litzar-la. Barregem els xampinyons amb la ceba i l’albergínia, rectifiquem la saó amb sal i pebre, i ho triturem al Turmix.

 

ET RECOMANEM

Ho podem combinar amb filet de porc a la planxa i SALSA CRIOLLA. Quan fem els xampinyons, és important que tots els trossos estiguin en contacte amb la paella i que l’oli estigui molt calent, per aconseguir que quedin rossos i no deixin anar l’aigua.