QUÈTXUP CASOLÀ
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
20 g de ceba trossejada
15 g d’api trossejat
0.5 gra d’all pelat i picat
Oli d'oliva
0.25 culleradeta de canyella
1 pessic de clau mòlt
1 pessic de pebre negre
1 pessic de nou moscada
0.25 culleradeta de sal
100 g de tomàquets madurs trossejats
100 g de tomàquet al natural
80 ml d’aigua
40 ml vinagre de poma
20 g sucre morè
COM HO FEM?
Posem la ceba, l’api i l’all en una cassola amb un raig d’oli i ho sofregim remenant uns 15 minuts a foc mitjà. Hi afegim les espècies i la sal, ho cuinem uns minuts i hi afegim els tomàquets i l’aigua. Continuem la cocció fins que la salsa es redueixi a la meitat. Ho triturem amb la batedora o Turmix i ho passem per un colador xinès i col·loquem la salsa en una cassola amb el vinagre i el sucre, i ho cuinem a foc fluix fins a aconseguir la textura de quètxup.
ET RECOMANEM
Guardem el quètxup calent, en pots de vidre, els tapem i els posem cap per avall. Els deixem refredar i els guardem a la nevera.