QUICHE DE POLLASTRE, RAÏM NEGRE I FORMATGE DE CABRA
Laura Almendros de Coure Coulants- Visitar enllaç
NECESSITAREM
85 g farina
42 g mantega freda
2 g sal
30 ml aigua
100 g pollastre del rostit sense pell ni os
50 g formatge de cabra tipus rull
8 grans de raïm
65 ml llet
65 ml nata líquida
1 ou
1 polsim de pebre negra
1 culleradeta de nou moscada
0.25 tiges de cibulet
COM HO FEM?
Preescalfem el forn a 180 °C de dalt i baix. Posem en un bol la farina, la sal i la mantega freda tallada a dauets i ho barregem amb l’opció pala si tenim amassadora o bé a mà amb una espàtula. Quan agafi textura sorrosa, afegim l’aigua gradualment fins que la massa agafi cos. Barregem tota la massa fins a formar una bola. La tapem amb un film i la deixem reposar uns minuts. Estirem la massa amb un corró a una mida superior a la del motlle que volguem fer servir. Pinzellem el motlle amb una mica de mantega i el folrem amb la massa apretant una mica amb els dits perquè s’ajusti bé. Punxem una mica el fons amb una forquilla i el coem sense el farcit uns 5 minuts. Retirem del foc i mentrestant batem la llet, la nata, els ous, la sal i la nou moscada i l’afegim a l’interior del motlle. Hem d’intentar que no sobrepassi la meitat de l’alçada de les parets del motlle. Esmicolem el pollastre i el formatge de cabra i els posem dins el motlle de forma repartida. Per últim, tallem els grans de raïm i els afegim cap per avall. Empolsimem pebre negra molta per sobre i ho posem al forn uns 35-40 minuts fins que s’enrosseixin les vores de la quiche i es vegi cuallada. Abans de servir-la, decorarem amb una mica de cibulet tallat per sobre.
ET RECOMANEM
Aprofitem les sobralles dels rostits de Nadal per preparar quiches: pollastre, gall d’indi, vedella… Un cop netes les carns, de pell i ós, les podem fer servir per a fer quiches combinant-les amb verdures o amb alguna fruita que accepti bé la cocció al forn (com per exemple la poma, la pera o algun fruit vermell com els nabius)