«SALTIMBOCCA» DE POLLASTRE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
180 g de pit de pollastre filetejat
Sal
2 fulles de sàlvia o branques de romaní fresc (els brots tendres)
2 rodanxes fines de bacó
Oli d’oliva
50 ml de vi blanc
0.5 cullerada de mantega freda
COM HO FEM?
Salem els filets de pollastre, hi posem a sobre la sàlvia o el romaní i els cobrim amb el bacó, fent una mica de pressió amb la mà plana perquè s’enganxin. Escalfem una mica d’oli en una paella i daurem el saltimbocca primer per la banda del bacó i després per l’altra, i el retirem. Afegim el vi a la paella, remenem una mica el fons per treure la carn que pugui quedar-hi enganxada, ho deixem reduir a la meitat, ho traiem del foc i hi afegim la mantega freda fent moviments circulars perquè es fongui de manera homogènia.
ET RECOMANEM
És important que la mantega estigui molt freda perquè no se separi, i hem d’afegir-la fora del foc, perquè un excés de calor també la tallaria. El bacó el podem substituir per pernil salat o dolç.