#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / anual /

«SALTIMBOCCA» DE POLLASTRE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 180 g de pit de pollastre filetejat

 Sal

 2 fulles de sàlvia o branques de romaní fresc (els brots tendres)

 2 rodanxes fines de bacó

 Oli d’oliva

 50 ml de vi blanc

 0.5 cullerada de mantega freda

 

 


COM HO FEM?

 

Salem els filets de pollastre, hi posem a sobre la sàlvia o el romaní i els cobrim amb el bacó, fent una mica de pressió amb la mà plana perquè s’enganxin. Escalfem una mica d’oli en una paella i daurem el saltimbocca primer per la banda del bacó i després per l’altra, i el retirem. Afegim el vi a la paella, remenem una mica el fons per treure la carn que pugui quedar-hi enganxada, ho deixem reduir a la meitat, ho traiem del foc i hi afegim la mantega freda fent moviments circulars perquè es fongui de manera homogènia.

 

ET RECOMANEM

És important que la mantega estigui molt freda perquè no se separi, i hem d’afegir-la fora del foc, perquè un excés de calor també la tallaria. El bacó el podem substituir per pernil salat o dolç.