#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / salsa / vegetal / primavera / estiu / tardor /

SAMFAINA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g tomàquets madurs

 1 gra d’all

 65 g albergínia

 50 g carbassó

 50 g ceba

 50 g pebrot vermell

 Oli d’oliva

 

 


COM HO FEM?

 

Escaldem el tomàquet en aigua bullint durant 15 segons, el pelem i el tallem a daus. Tallem els alls a làmines homogènies. Daurem els alls laminats en oli d’oliva a foc suau fins que estiguin rossos, hi afegim els tomàquets pelats i trossejats, els cuinem uns minuts i els reservem. Tallem totes les verdures a daus. Enrossim l’albergínia en una paella amb oli d’oliva a foc fort i la reservem. Enrossim el carbassó en una paella amb oli d’oliva a foc fort i el reservem. Sofregim la ceba amb el pebrot en oli d’oliva, remenant a foc mitjà. Quan estiguin rossos, hi afegim les altres verdures i el tomàquet amb all. Ho condimentem amb sal i pebre i ho cuinem fins que s’espesseixi.

 

ET RECOMANEM

Si hem de fer-ne molta quantitat, podem posar l’albergínia i el carbassó junts en una safata de forn, untar-los amb oli d’oliva i cuinar-los uns 25-30 minuts a 200 °C. Pot servir com a guarnició per a peix, carn, per farcir una lasanya, com a salsa per a pasta. Podem posar un parell de cullerades en una safata amb un tros de peix (llobarro, orada, lluç, perca, bacallà) a sobre i cuinar-lo al forn uns 6-8 minuts.