#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / fred / primavera / estiu / tardor /

TAHINA D’OUS I CARXOFES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 carxofa

 0.5 ceba

 1 gra d’all

 Oli d’oliva

 0.5 cullerada de coriandre fresc

 0.5 cullerada de julivert

 0.5 culleradeta de curri

 0.25 culleradeta de canyella

 2 tomàquets pera (o 150 g de puré de tomàquet)

 0.25 ml de brou de pollastre; verdures o aigua

 1 tassa de cuscús

 1 ou

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Retirem un parell de capes de les fulles externes més dures de la carxofa, pelem la tija i les deixem bullir durant 15 minuts (també bullim les fulles que hem retirat, per menjar-nos-les com a aperitiu). Tallem la ceba a daus i la sofregim amb un raig d’oli fins que es caramel·litzi. Quan ja estigui, hi afegim l’all picat i ho cuinem un parell de minuts remenant. Hi afegim les herbes picades, les espècies i el tomàquet pelat i trossejat. I ho cuinem 15 minuts a foc no gaire fort. Netegem les carxofes, les tallem a quarts i les afegim al guisat. Ho salpebrem. Posem el cuscús en un recipient amb tapa, el remenem amb una cullerada d’oli d’oliva, una mica de sal i hi afegim la mateixa quantitat d’aigua bullint. Ho tapem i ho deixem reposar 1 minut, ho remenem amb una forquilla i tornem a deixar-ho tapat 5 minuts més. Trenquem l’ou i l’afegim al guisat, tapem la cassola i ho cuinem al mínim fins que qualli. Ho servim amb el cuscús.

 

ET RECOMANEM

També podem utilitzar cuscús integral. La proporció d’aigua és la mateixa: 1-1. Si tenim restes d’altres verdures, com ara pebrots, albergínia, carbassó, pastanaga, les podem ficar al sofregit quan la ceba estigui rossa.