#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / fred / tàper / Nadal / hivern /

TERRINA DE POLLASTRE ROSTIT

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 200 g de cuixa de pollastre sense os ni pell

 125 g de carn de porc picada

 6 cebetes

 5 prunes

 1 culleradeta pinyons

 8 làmines de bacó

 0.5 branca de canyella

 1 ou

 50 ml de llet

 1 raig de conyac

 Sal

 Pebre

 Oli

 

 


COM HO FEM?

 

La nit abans posem el pollastre a macerar amb el conyac i la branca de canyella. L’endemà el traiem, l’escorrem i l’assequem. El salpebrem i el rostim en una paella amb una mica d’oli i la branca de canyella, fins que agafi un color daurat. Després el passem per la picadora. Reservem en un bol. En la mateixa paella daurem els pinyons i els afegim al bol amb el pollastre. Aprofitant el mateix oli fregim les cebetes pelades, quan tinguin un color torradet hi afegim un raig de conyac i el deixem reduir. Quan estiguin ben toves les apartem del foc i les reservem.Al bol on hi teníem el pollastre i els pinyons, hi afegim la carn de porc picada i ho barregem bé. A banda batem l’ou i l’afegim juntament amb la llet, salpebrem i barregem fins que ens quedi una mescla lligada. Pintem el motlle tipus plum cake amb oli o mantega, i el forrem amb les làmines de bacó. Hi posem la barreja de carns, i hi anem intercalant les cebetes i les prunes. Ho tapem amb el bacó. Ho posem al bany maria amb el forn preescalfat a 180 ºC durant uns 50 minuts, o fins que introduint una broqueta no surti suc pel forat que hem fet. Deixem refredar completament abans de desemmotllar.

 

ET RECOMANEM

Aquesta recepta és ideal per aprofitar restes del rostit de Nadal i és important saber com reaprofitar-lo. És una recepta que es pot fer tot l’any, podríem substituir les prunes i els pinyons per tomàquet sec i nous, i el bacó també el podríem introduir finament picat a la massa. Aquesta terrina és ideal per menjar freda, se serveix tallada i es pot acompanyar d’alguna compota. És fantàstica pels àpats nadalencs, ja que es poden adaptar les quantitats segons els comensals i fer-la en un motlle més gran, i en fer-se amb anterioritat no hem d’estar a la cuina fins a l’últim moment i podrem gaudir de l’àpat. Nosaltres l’hem fet un motlle de plum cake petit, d’uns 15 cm de llarg.