
TOMÀQUET FARCIT DE FORMATGE FUMAT I PERNIL DOLÇ AMB OLI DE NOUS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
2 tomàquets mitjans
0.5 carbassó petit
2 espàrrecs verds
30 g de formatge fumat (Idiazabal)
30 g de pernil dolç picat
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Un polsim d'orenga
Per fer l'oli de nous:
60 ml d’oli d’oliva
1 cullereta de vinagre balsàmic
20 g de nous
Sal
Pebre
COM HO FEM?
Escaldem els tomàquets en aigua bullint uns 15 segons, els refredem i els pelem. Tallem una mena de tapa als tomàquets i els buidem amb cura. Colem la polpa i la reservem. Tallem el carbassó a rodanxes i el fregim una mica en oli. El piquem i el reservem. En la mateixa paella, saltem el pernil, hi afegim el carbassó i els espàrrecs trossejats, els saltem durant un parell de minuts a foc molt viu i hi afegim l’orenga i la polpa de tomàquet reservada. Ratllem el formatge i l’afegim al saltat de verdures fora del foc i ho salpebrem. Quan estigui tebi, farcim el tomàquet i el mantenim en un lloc càlid. Trinxem els ingredients de l’oli de nous i els servim amb el tomàquet.
ET RECOMANEM
Si no tenim formatge fumat, podem fer servir qualsevol altre formatge curat o semi, d’ovella, cabra o vaca.