TORRADES DE SANTA TERESA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 ou
2 cullerades de llet
0.5 cullerada de sucre morè
4 llesques de pa vell d’un centímetre d’espessor
Oli de gira-sol per fregir
Per fer l'almívar
150 ml d’aigua
150 g de sucre morè
0.25 vaina de vainilla
0.5 culleradeta de canyella
COM HO FEM?
Per a 2 racions: batem l’ou amb la llet i el sucre.
Remullem les llesques de pa amb la barreja anterior uns segons per cada banda, i les deixem en una plata, ben apilades, perquè s’acabi de distribuir el líquid de manera homogènia.
Per a l’almívar, barregem l’aigua, el sucre i la vainilla en una cassola i quan trenqui el bull ho deixem coure durant uns 10 minuts. Ens ha de quedar un almívar força espès. Hi afegim la canyella i ho remenem tot.
Escalfem l’oli a 170 °C i fregim les torrades de Santa Teresa fins que estiguin rosses. Les posem en una safata de vores altes i les ruixem amb l’almívar a mesura que les anem traient del foc.
ET RECOMANEM
Si fem més quantitat d’almívar, el temps de cocció serà més llarg.
Podem acompanyar les torrades de Santa Teresa amb gelat de vainilla o llet merengada.