NECESSITAREM
75 g festucs salats sense closca
75 g sucre
25 ml aigua
65 g neules
130 g xocolata amb llet
100 g de xocolata negra de cobertura
30 g cacau en pols
COM HO FEM?
Retirem la closca dels festucs. Posem a coure a un cassó a foc fort el sucre i l’aigua i quan porti un parell de minuts bullint afegim els festucs. Remenem amb una cullera de fusta i quan el sucre cristal·litzi baixem el foc i deixem que caramel·litzin. Deixem un parell o tres de minuts i aboquem el contingut damunt d’un paper de forn. Un cop fred, ho piquem fins que es faci una mena de praliné. Escalfem la xocolata amb llet fins que es fongui i un cop perdi temperatura la barregem amb els festucs triturats. Per últim afegim també les neules trinxades. Ho barregem tot molt bé i passem a donar-li forma de trufes. Podem fer boles o bé formes més irregulars. Deixem reposar les trufes a la nevera i un cop fredes fonem xocolata negra de cobertura i les banyem. Per últim arrebossem les trufes amb cacau en pols.
ET RECOMANEM
Aquestes trufes també es podrien fer amb els festucs sense caramel·litzar, ja que el contrast xocolata-sal queda molt bé. O bé amb qualsevol altra fruita seca. Val la pena preparar-les aprofitant els excedents de dolços de Nadal, ja que són ideals per congelar i acompanyar un cafetó en qualsevol època de l’any. Només cal treure-les del congelador uns minuts abans de consumir.