#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / Nadal / hivern / vegetal / dolç / fred /

TRUFES DE FESTUCS CARAMEL·LITZATS I NEULES

Laura Almendros de Coure Coulants- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 75 g festucs salats sense closca

 75 g sucre

 25 ml aigua

 65 g neules

 130 g xocolata amb llet

 100 g de xocolata negra de cobertura

 30 g cacau en pols

 

 


COM HO FEM?

 

Retirem la closca dels festucs. Posem a coure a un cassó a foc fort el sucre i l’aigua i quan porti un parell de minuts bullint afegim els festucs. Remenem amb una cullera de fusta i quan el sucre cristal·litzi baixem el foc i deixem que caramel·litzin. Deixem un parell o tres de minuts i aboquem el contingut damunt d’un paper de forn. Un cop fred, ho piquem fins que es faci una mena de praliné. Escalfem la xocolata amb llet fins que es fongui i un cop perdi temperatura la barregem amb els festucs triturats. Per últim afegim també les neules trinxades. Ho barregem tot molt bé i passem a donar-li forma de trufes. Podem fer boles o bé formes més irregulars. Deixem reposar les trufes a la nevera i un cop fredes fonem xocolata negra de cobertura i les banyem. Per últim arrebossem les trufes amb cacau en pols.

 

ET RECOMANEM

Aquestes trufes també es podrien fer amb els festucs sense caramel·litzar, ja que el contrast xocolata-sal queda molt bé. O bé amb qualsevol altra fruita seca. Val la pena preparar-les aprofitant els excedents de dolços de Nadal, ja que són ideals per congelar i acompanyar un cafetó en qualsevol època de l’any. Només cal treure-les del congelador uns minuts abans de consumir.