Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

GUISAT DE MANDONGUILLES I PRUNES

GUISAT DE MANDONGUILLES I PRUNES

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

70 minuts

Racions:

4

COM HO FEM?

Remullem el pa amb l’aigua calenta i l’hi deixem uns minuts perquè s’estovi. Escorrem el pa, l’esmicolem i el barregem amb les carns, l’ou, el julivert, la sal i el pebre. Fem boletes amb la carn i les enrossim en una cassola amb oli per totes bandes. Les retirem i reservem. Sofregim la ceba i el pebrot amb oli uns 30 minuts a foc fluix, remenant. Quan la verdura estigui daurada, hi afegim l’all, ho fregim uns minuts i hi afegim el vi, les prunes, el brou, el llorer, el clavell d’espècie i les mandonguilles. Quan comenci a bullir, les deixem coure a foc fluix uns 30 minuts, afegint-hi aigua si cal. Al final ho rectifiquem de sal i pebre.

NECESSITAREM:

  • 30 g de pa
  • 1 raig de aigua
  • 150 g de carn picada de vedella
  • 100 g de carn picada de porc (cansalada)
  • 1 ou
  • 1 cullerada de julivert picat
  • Sal
  • Pebre

Per fer el sofregit:

  • 200 g de ceba tallada a daus
  • 150 g de pebrot vermell tallat a daus
  • Oli d’oliva
  • 2 grans d’all picats
  • 150 ml de vi negre
  • 50 g de prunes seques
  • 150 ml de brou de pollastre o aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 1 clau

ET RECOMANEM

Després d’enrossir una tanda de mandonguilles amb oli i de retirar-les, afegim _ got d’aigua a la cassola i remenem el fons per recuperar les partícules enganxades a la cassola. Aquest suc pot substituir el brou de pollastre de la recepta.