«CHUTNEY» DE TARONJA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
0.5 culleradeta de pell de taronja
50 g de taronja
Un pessic de sal
15 g de tomàquet pelat i trossejat
10 g de ceba picada
20 g de sucre
Un pessic de canyella
Un pessic de nou moscada
0.25 culleradeta de gingebre fresc picat
20 de vinagre poma
Un pessic de curri
COM HO FEM?
Primer ratllem la pell de taronja. Pelem la taronja traient-li tota la pell blanca, la trossegem i la triturem al Turmix. Posem tots els ingredients del chutney en una cassola i els deixem coure a foc suau fins a obtenir una confitura (uns 25 minuts).
ET RECOMANEM
Si en fem més quantitat, el temps de cocció serà més llarg. Per comprovar la consistència que té, quan pensem que està llest, podem posar unes gotes de chutney a sobre d’un plat fred i veure si llisca. Si posem el plat vertical i no es mou, vol dir que ens hem passat de cocció i hem d’afegir-hi una mica d’aigua calenta i barrejar-ho bé. Si cau molt de pressa perquè és molt líquid continuem la cocció.