SALSA BOLONYESA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
60 g de tomàquet fregit
30 g de carn picada de vedella
10 g de cansalada picada
Oli d’oliva
30 g cebes picades
0.5 culleradeta de pebre vermell dolç
10 g de pastanaga ratllada
8 branca d’api picada
0.12 fulla de llorer
0.25 branca de farigola
Sal
Pebre
COM HO FEM?
Barregem en un bol el tomàquet amb la carn i ho reservem. Posem oli en una cassola i hi fregim la ceba fins que es caramel·litzi (color daurat que esdevé de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Hi afegim el pebre vermell i ho remenem un parell de vegades. A continuació hi afegim la pastanaga i l’api, i ho deixem coure 10 minuts més. Hi afegim la barreja de carn i tomàquet, el llorer i ho salpebrem. Ho coem a foc mitjà-fluix 25 minuts des que trenqui el bull, hi afegim la farigola i ho deixem coure 5 minuts més.
ET RECOMANEM
Podem afegir-hi més tomàquet per aconseguir una salsa més líquida. Si tenim espai al congelador, podem multiplicar la recepta i congelar-la en pots buits de iogurt tapats amb una mica de paper d’alumini, indicant la data i què contenen. Les peles de pastanaga, les fulles d’api i les capes externes de la ceba que no estiguin gaire seques, les podem guardar en una bossa al congelador per fer un brou quan la tinguem plena.