BAVAROISE DE FRUITS VERMELLS
NECESSITAREM
100 g fruits vermells
60 g sucre
20 ml llet
1 rovell d'ou
80 g nata
70 g clares d'ou
1.5 fulles de gelatina
1 cullerada sopera de sucre fi
COM HO FEM?
Reservem uns quants fruits vermells per decorar. Batem el rovell d’ou i un terç del sucre en un bol, i ho reservem. Batem els fruits vermells amb la llet i els posem a coure al foc amb un terç del sucre fins que bulli. Un cop bulli, l’aboquem a sobre del bol del rovell sense parar de remenar fins que agafi textura de crema. Si no tingués aquesta textura, hauríem de posar la barreja al foc i retirar-la just abans de bullir. Muntem les clares a punt de neu i un cop siguin fermes, afegim-hi el terç de sucre restant, acabem de muntar-les i reservem. Semi-muntem la nata. Hidratem les fulles de gelatina en un bol d’aigua freda uns 5 minuts. Fonem les fulles de gelatina al microones, 10 segons i les afegim a la crema de fruits vermells. Després barregem la nata amb les clares muntades i per últim afegim aquesta darrera barreja a la crema de fruits vermells. Remenem amb moviments suaus amb una espàtula i ho aboquem a uns motlles o envasos. Refredem-ho a la nevera o bé al congelador fins que qualli. Decorem-les amb fruits vermells i sucre fi.