NECESSITAREM
1 porro
100 ml d'oli d'oliva
4 grans de pebre negre
sal
COM HO FEM?
Tallem la punta als porros, i en traiem les capes externes. Tallem 4 trossos de cadascun dels porros, d’uns 5 cm, i descartem la part verda del final. Marquem els porros, per les dues bandes, en una paella amb una cullerada d’oli, fins que agafin un color torradet. Salem. Posem l’oli a escalfar en un cassó, amb el foc al mínim, i hi afegim els grans de pebre. Quan sigui calent hi incorporem els porros. L’oli ha d’estar calent però mai ha de bullir; els porros s’han de confitar, en cap cas fregir, durant 40 min fins que estiguin ben tendres. Retirem la cassola del foc i els deixem refredar dins del mateix oli. Quan siguin freds els guardem a la nevera. Els servim ben freds amb un polsim de sal en escates.
ET RECOMANEM
Els podem acompanyar d’olivada, polpa de tomàquet natural i orenga. Les parts verdes més tendres del porro, que hem descartat, les podem reutilitzar per substituir o afegir a la ceba d’un sofregit per qualsevol altra recepta.