NECESSITAREM
1 porro (la part blanca)
2 pastanagues
250 g de llenties vermelles
1 culleradeta de gingebre mòlt
1 culleradeta de comí en llavor
1 gra d'all
1 l de brou
Sal
Oli d'oliva
COM HO FEM?
Tallem el porro i la pastanaga en rodanxes fines. Trinxem l’all. En una cassola, saltem el porro, la pastanaga i l’all amb una mica d’oli. Quan estiguin una mica daurats, afegim les llenties i cobrim-ho amb aigua mineral. Condimentem amb el gingebre i el comí. Deixem-ho durant 25 minuts a mig foc. Si cal, durant la cocció anem afegint-hi una mica d’aigua. Ho salem al gust i triturem-ho amb una batedora. Podem decorar amb unes llavors de sèsam torrat i un raig d’oli.
ET RECOMANEM
Per aquesta crema utilitzem les llenties vermelles que ja no tenen pell; la mateixa crema la podem fer amb llenties Pardines, però per evitar trobar-nos la seva pell serà millor que la passem per un colador xinès després de triturar-la. Enlloc de porro, podem fer servir ceba, enlloc de pastanaga, carabassa o fer servir les restes de totes aquestes verdures per a fer la crema. La part verda del porro, no la llencem, la podem fer servir per a fer brous de verdura, de pollastre o de carn.